środa, 18 marca 2015

Pasta jajeczna na kanapki


    Ta pasta na kanapki jest idealna, prosta, szybka w wykonaniu a na dodatek można ją dowolnie modyfikować (żeby np. zrobić porządek w lodówce).
    U mnie w domu wszyscy uwielbiają różnorakie pasty do smarowania, no w końcu czasem chyba każdy ma dość żółtego sera i szynki i ma ochotę na coś zupełnie innego. Zazwyczaj robię z 10 jajek, ale szczerze mówiąc znika w oka mgnieniu.
    Myślę, że posmakuje również małym niejadkom, zwłaszcza jak wytniemy z chleba śmieszne wzory.
    Można dodawać do niej dowolne dodatki, co kto lubi, ja na przykład często daję kawałki szynki lub pokrojoną w kostkę paprykę. Dzisiaj jednak proponuję wam w takiej odsłonie, podstawowej.


SKŁADNIKI

  • 10 jajek
  • 3 kopiate łyżki majonezu (u mnie kielecki)
  • sół, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE

Ugotuj jajka na twardo. Ugotowane i wystudzone jajka zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj majonez i przyprawy, wymieszaj. Nie dodawaj za dużo soli, bo majonez jest słony. 

Smacznego i miłego dnia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz