Są trochę klejące, ale za to jakie dobre. Troche inaczej robiłam niż szyszki, bo akurat miałam w lodówce napoczętą masę krówkową czekoladową i właśnie z niej powstały te małe słodkości.
Proste w wykonaniu i naprawdę niesamowicie efektowne, polecam.
SKŁADNIKI
na 12 gniazdek
- 200 g masy krówkowej czekoladowej (lub waniliowej)
- 50 g ryżu preparowanego
- 50 g mlecznej czekolady
- 2 łyżeczki kakao
PRZYGOTOWANIE
Masę krówkową przełóż do rondelka, wraz z połamaną czekoladą i podgrzewaj na małym ogniu tylko do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Dodaj kakao i dokładnie wymieszaj. Ściągnij już z ognia. Jeśli masa nie jest jednolita możesz wymieszać mikserem.
Dodaj ryż preparowany i dokładnie wymieszaj.
Wstaw do lodówki, najlepiej na noc. Na drugi dzień włóż jajeczka czekoladowe. I gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz