wtorek, 21 kwietnia 2015

Sałatka z porem i jajkiem

    Bardzo delikatna w smaku, sałatka porowa z jajkiem, a może jajeczna z porem? nie wiem.
Prosta w przygotowaniu, nie wyszukana, taka zwyczajna, ale za to bardzo smaczna.
    Kiedyś moja mama często ją robiła, teraz już rzadziej, ale u nas za to czasami się pojawia. Lekka, sycąca i szybka - to chyba najlepsza reklama.

SKŁADNIKI

  • 10 jajek
  • 4 - 5 porów
  • majonez
  • sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE

     Jajka ugotuj na twardo i wystudź. Pory pokrój w półkrążki albo w krążki i gotuj w lekko osolonej wodzie około 2 - 3 minuty. Odcedź na durszlaku i wystudź.
     Gdy jajka są już zimne obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do nich pory, majonez, sól (niedużo, majonez jest słony) i pieprz. Wymieszaj i gotowe. Smacznego. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz